wo 08 mei | De locatie wordt later bepaald

Begeleide meditatie - (chronische) Pijn

Heerlijke ontspanning van lichaam & geest door middel van een geleide meditatie. Ik neem je mee op een innerlijke reis waarin ik je begeleid om te ontspannen, op zoek te gaan naar de pijn zodat je daar verlichting kunt brengen.
Registratie is afgesloten
Begeleide meditatie - (chronische) Pijn

Tijd en locatie

08 mei 2019 20:00 – 21:30
De locatie wordt later bepaald

Over het evenement

Bij deze vorm van begeleide meditatie maak ik gebruik van Trance. Wat is trance? Trance is een ander woord voor hypnose, of ander bewustzijn niveau. Je bent vaker onder hypnose (in trance) dan je denkt! Als je dagdroomt, of misschien opgaat in die ene speciale film of dat boek…

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Trance is een fase tussen waken en slapen in.

Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie.

Hypnose is dus een bewustzijnstoestand, tussen waken en slapen in. Bij meditatie ontspant je door het richten van de aandacht en verstillen van het lichaam zodat je in een ‘trance’ raakt. Door gebruik te maken van de hypnose technieken bereik je een nog diepere vorm van trance en ontspanning. In deze toestand heeft het onderbewuste, daar waar het zelf-helend vermogen zit, vrij de ruimte ben je zeer ontvankelijk voor suggesties. Vergelijkbaar met dagdromen, waarbij je routinematige handelingen kan blijven uitvoeren (zoals afwassen/gras maaien/over een lange bekende weg rijden) en je wakker bent maar de creativiteit en verbeeldingskracht vrij de ruimte hebben. Dit is ook de toestand waarin mensen problemen oplossen, (creatieve) ideeën krijgen of nieuwe richtingen en mogelijkheden zien.

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • Begeleide meditatie
    €17.50
    €17.50
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement