top of page
MargaHogenhuis_13-05-2019-17.jpg

"Mijn missie is: Het dagelijks leven van mensen op een prettige en veilige manier beter, makkelijker en leuker maken."

Marga Hogenhuis

Hi, mijn naam is Marga Hogenhuis-Flokstra van PIT, ik ben 52 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Na vele omzwervingen en talloze banen, van werknemer tot Freelancer, heb ik een mooie rugzak vol eigen ervaringen die ik kan gebruiken om in te voelen in heel veel verschillende situaties.

Vanuit mijn eigen groeiproces heb ik geleerd wat de prijs is van het te veel voor een ander willen doen. Of hoe onzekerheid en angsten verlammend kunnen werken. Wat voor sporen een trauma achterlaat en wat de impact daarvan is op je leven toen en op het leven als volwassene nu. Maar ook hoe je negatieve gebeurtenissen kunt omzetten naar iets positiefs. Namelijk persoonlijke groei en ontwikkeling. 

 

Het is mijn missie om het dagelijks leven van mensen op een prettige en veilige manier beter, makkelijker en leuker te maken. 

Mijn aanpak is warm en gebaseerd op vertrouwen en veiligheid. Ik werk intuïtief en oplossingsgericht. 

Voel jij je aangesproken, resoneert dit bij jou en ben je benieuwd naar je eigen kracht en potentie? Dan kijk ik ernaar uit om kennis met je te maken! 

Marga heeft een brede coach/counselling opleiding en de opleiding Integratieve Psychoterapie gedaan waarbij de volgende technieken aan bod zijn gekomen: Hypnotherapie, Rationeel Emotieve Therapie (RET), ACT, Gestalttherapie, moderne kortdurende Psychodynamische therapieën, Gedragstherapie, Innerlijk Kind werk, psychosomatiek, Oplossingsgerichte Therapie, Transactionele Analyse (TA), Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Lichaamsgeoriënteerde therapieën, werken met dromen, visualisaties, werken met delen, Regressie en coaching. Ook heeft zij de opleiding IEMT Practitioner en IEMT advanced practitioner succesvol afgerond. 

 

Ook heeft zij de opleiding Psychosociale en Medische basiskennis afgerond en een basiskennis ontwikkeld op het gebied van (ontwikkelings-) psychologie en psychopathologie. 

Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten, de overkoepelende RBCZ, TCZ en de SCAG. 

Foto: Marcia Teeken Fotografie

Licentienummer 190091R

Lidnummer: 18018

RBCZ-logo_CMYK_payoff.png
unnamed (1).jpg
SCAG-logo.jpeg
tcz-logo-2021.png
Schermafbeelding 2022-03-31 om 15.53.38.png
Schermafbeelding 2022-03-31 om 15.54.33.png
Wat anderen zeggen

Wat anderen zeggen

Via mijn werk ben ik terecht gekomen bij PIT en Marga. Op het moment dat ik bij Marga kwam had ik dringend behoefte aan begeleiding in de thuis situatie en de werk situatie. Bij beide was de basis weg en ik voelde me nergens meer op mijn plek. Er zat geen vaste grond onder mijn voeten en ik wist niet hoe ik dit verder moest aanpakken. Al bij de eerste afspraak was duidelijk dat er een goede klik was tussen de behandelaar (Marga) en de cliënt (ikzelf). Marga heeft me dan ook erg goed op weg geholpen om de problemen aan te pakken. De initiele focus was eerst op de thuis situatie, om daar weer een stevige basis te creeren. Hier hebben we de eerste helft van de sessies op gefocused en door middel van oefeningen en zelfreflectie. Na een aantal sessies merkte ik al verandering bij mezelf en dat ik anders naar dingen begon te kijken en beter kon rationaliseren.

 

In de tweede helft van de sessies hebben we ons gefocused op de werksituatie. Ook hier hebben we door oefeningen en zelfreflectie grote stappen gemaakt en heb ik weer wat structuur terug gekregen in mijn dagelijks leven.

 

Het is fijn om met Marga te werken, ze neemt echt de tijd voor je, staat overal neutraal in en zal nergens over oordelen. Deze fijne aanpak werkte voor mij heel goed en ik heb me dan ook alle sessies goed op mijn gemak gevoeld en het was makkelijk voor me om mijn problemen op tafel te gooien.

 

Uiteraard heb ik nog wat werk te doen voor mezelf, maar zonder Marga had ik daar zelf niet aan kunnen beginnen. Ik ben dan ook erg blij en dankbaar dat Marga me weer op weg heeft geholpen. Een aanrader voor iedereen die in knoop zit met situaties of met zichzelf. Ik beveel haar van harte aan.

Jelle

“Via mijn Psycholoog kwam ik bij Marga terecht voor een Assertiviteit Training. Zo bijzonder om te ontdekken dat ik mijn onzekerheden heb kunnen aanpakken door te kijken naar gebeurtenissen nu en te leren van mijn verleden.”

“Het geeft een ontzettend fijn en opgeruimd gevoel om samen met Marga naar mijn vragen en uitdagingen te kijken, een kijkje in je emotionele bouwpakket wat mij heel veel rust maar vooral richting en tools voor mijn toekomst heeft gebracht.”

"Ik vond het verrassend om te ontdekken hoe ervaringen in mijn leven bepalend zijn in hoe ik keuzes nu maak. De sessies gaven me veel inzicht in hoe, in eerste instantie, onbelangrijke ervaringen rollen spelen in mijn overtuiging van nu.”

"Ik heb Marga op het internet gevonden door op gevoel op zoek te gaan naar iemand waarbij ik kan voelen: Dit "klopt", hier kan ik met een fijn gevoel stappen maken in mijn processen, op een manier die fijn en goed voelt.

 

Al wist ik niet wat die manier dan precies was en bij wat voor therapeut. Ik heb al enige ervaring met psychologen, therapeuten, reguliere en alternatieve technieken en toch wist ik niet goed waar ik nu naar zocht, of wat ik nodig had. Marga bleek precies de persoon te zijn waarnaar ik zocht :-)

Grenzen stellen was het thema waarvoor ik kwam, maar tijdens het proces kwam ik blinde vlekken en familiestukken tegen.

Voor mijn gevoel ging ik al snel na de eerste twee sessies anders met situaties om, gaf ik duidelijker mijn grenzen aan.

Met de start van elke sessie ervoer ik dat we er open instapte en Marga zich perfect op mij afstemde.

Er zaten ook sessies bij die Marga had voorbereid, zoals een hypnose, waarvoor ik een bepaald thema had aangegeven.

 

De verschillende technieken die ze voorstelde om toe te passen, voelden goed, passend en fijn.

Marga kan een sessie op een dusdanige manier neerzetten zodat ik alles uit een sessie kan halen.

Wat steekwoorden: afstemmen, balans, organisch, mooie technieken, intuïtief, open, doorpakken, dragend, vertrouwen, bekrachtigen.

 

Inmiddels voel ik me nu van binnen opgeruimd, rustiger, zekerder en vrijer. 

Dank je wel Marga voor de fijne sessies en de stappen die ik bij je kon maken!"

M.P.

“Wat voor mij heel goed werkte was het van een afstand naar mezelf kijken en dat je aan me vroeg welke dingen ik miste/nodig had/mezelf wilde geven. Door uit mezelf te ‘treden’ (red.: metapositie aannemen) kon ik dat veel makkelijker zien dan wanneer ik er in mijn hoofd over na ging denken. Vervolgens het geven van een naam, een kleur of een symbool aan datgene wat ik noemde maakte dat ik het heel makkelijk terug kon halen. De laatste sessie waarbij we het hadden over vertrouwen, liefde en zelfverzekerdheid en daar kleuren aan toe te schrijven hielp me instant om dat ook daadwerkelijk meer te voelen. Dat werkte echt verbazingwekkend effectief :-) Het heeft me ook de kracht gegeven om twee relaties waar ik al veel te lang in bleef hangen los te laten. Door weer meer in mezelf te geloven en het vertrouwen te hebben dat het goedkomt was dit ineens niet zo lastig meer en voelde ik hoe bevrijdend het was en groeide ook die positieve gevoelens exponentieel! Heel fijn, dank je wel!”

“Het gaat goed met mij. Het proces waar ik inzit is nog steeds volop bezig (zal waarschijnlijk nooit klaar zijn). Ik heb het gevoel dat ik steeds dichter bij mijn kern kom en dat is heel fijn. Inmiddels ook bedacht welke opleiding ik ga doen, het is een opleiding die gericht is op het begeleiden van mensen bij hun bewustwording proces, het komen bij je eigen kern, bij het Boswijk instituut. Kortom, volop in ontwikkeling! Dank voor je hulp en ondersteuning in dit proces. Het heeft mij in ieder geval geholpen weer richting te krijgen!”

“Ik heb samen met Marga gewerkt met de RET-therapie omdat ik door mijn eigen gedachten heel onzeker/bang wordt over of ik wel goed genoeg ben en wel bij sociale groepen hoor. Als er ook maar een kleine aanleiding kan ik mezelf al een hele dag druk maken hierom. Hierbij maken mijn gedachten het dan ook steeds erger en wordt het alsmaar negatiever. Ergens weet je wel dat veel gedachten niet realistisch zijn, maar op de momenten zelf kan je daar niet zo over nadenken en is het moeilijk om bewust te zijn van de realiteit.

Toen ik met Marga een situatie besprak en analyseerde over een angst om vriendinnen kwijt te raken besefte ik me wel steeds meer dat het vaak onzin was wat ik dacht. Vooral de vraag of je met 100% zekerheid kan zeggen dat de gedachte waar is liet mij beseffen, en soms zelfs een beetje lachen, dat 9 van de 10 gedachten niet realistisch en reëel zijn.

“Ik leerde de ‘ui te pellen’ en echt te kijken naar de essentie van mijn vraagstukken. Vanuit het kijken ernaar is de stap naar oplossen of verwerken met deze begeleidende therapie binnen handbereik.

 

Ik vond het een hele prettige manier van werken!

Dank je wel.”

"Wat vooral heel belangrijk is geweest, is het bewust worden van de ik-sterkte. Ik kan dingen afketsen die niet bij mijn energie passen, en mezelf beschermen, zonder dat ik daarbij kwets of mezelf in vervelende situaties werk. Dat is echt het grootste wat ik mee heb genomen uit mijn tijd met jou. Dank je wel!"

"Op het moment dat ik begon te verdrinken in mijn eigen denkwijze, ontmoette ik Marga. Samen hebben we gezocht naar de essentie. Met hele fijne gesprekken en oefeningen heb ik mijn leven weer op de rit gekregen.”

Het is fijn om de RET-therapie eens met Marga uitgevoerd te hebben. Het bestaat uit een aantal stappen waarmee je de situatie kunt analyseren. Als ik ooit nog eens een soortgelijke situatie tegenkom, wat erg waarschijnlijk is met mijn onzekerheid, dan kan ik er later zelf voor zorgen dat ik mijn gedachten kan ombuigen tot iets meer positief en realistisch. Bedankt dat je mij deze tools hebt gegeven! Daar heb ik mijn verdere leven nog wat aan!”

Ik heb Marga benaderd omdat ik mij niet zeker voelde tijdens presentaties voor grote groepen, wetende dat het niet zozeer in mijn techniek school als wel in mijn persoonlijkheid en in mijn verleden.

 

Ik heb Marga leren kennen als een vrolijke en toegankelijke vrouw die je meeneemt op reis. Via een systemische benadering heeft Marga mij inzicht gegeven in mijn relatie tot anderen en vooral wat dat met mij doet. In het vervolg hierop hebben we hier nog regelmatig hier naar terug gegrepen en heeft Marga mij een aantal instrumenten aangereikt om belemmerende gedachten los te laten en om te zetten in positieve acties. Marga kent een no-nonsense benadering en draagt praktische instrumenten aan die mij hebben geholpen om volgende stappen te maken.

 

Inmiddels heb ik mijn zelfvertrouwen terug gevonden en maak ik regelmatig gebruik van de handreikingen die Marga heeft aangedragen.

 

Marga bedankt en heel veel succes!

Peter, 53 jaar

bottom of page