top of page

Direct aan de slag

Start vandaag en download gratis een e-werkboek. Ik heb twee e-books die ik je cadeau doe. De eerste is een werkboek waarmee ik je tools geef om schrijven in te zetten als therapie-vorm. De tweede is een werkboek waarmee je de stappen van RET kunt toepassen.

 

Het derde boek is een pocket boek of e-boek over de effecten en de gevolgen van een date-rape. Hier is nog heel weinig over bekend en nog minder over te vinden. Dus ben je slachtoffer geweest of ken je iemand? Dan kan dit boek wellicht inzicht geven en steun bieden. 

Zitten je gedachten je in de weg?

Loopt jouw hoofd over van gedachten? Kun je daarom moeilijk nadenken en is er nauwelijks ruimte om nieuwe dingen te bedenken? Zit jouw hoofd overvol dingen die je van jezelf moet? Kun je deze gedachten maar moeilijk aan de kant zetten? Heb je last van al die gedachten die niet minder worden maar meer? Maken de gedachten je ook nog bang? Wil je niet wachten en direct zelf aan de slag?

In dit gratis e-book neem ik je aan de hand mee en en leer je in 10 simpele stappen meer ruimte te creëren in je hoofd. Download dan het e-book door op onderstaande link te klikken!

Wil je sneller resultaat? Wil je persoonlijke begeleiding? Wil je hulp bij het stellen van de juiste vragen? Wil je sneller tot de kern komen? Mail mij dan voor een afspraak!

pixlr-bg-result.png
download-15358161639575161.png

In 7 stappen RET

Zijn er situaties waarvan je achteraf dacht: "Dat had ik anders willen doen..." Zijn er momenten geweest dat je erg last had van je emoties? En dat het de manier waarop je reageerde heeft beïnvloedt? 

 

Met dit gratis e-book leer je hoe je in 7 eenvoudige stappen het anders kan doen. RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. De waarde van dit document zit dus niet zozeer in de hoeveelheid tekst maar in de techniek die je leert. Hier heb je je hele leven iets aan! Download dan het e-book door op onderstaande link te klikken!

 

Wil je sneller resultaat? Wil je persoonlijke begeleiding bij het oefenen? Wil je hulp bij het stellen van de juiste vragen? Wil je sneller tot de kern komen? Mail mij dan voor een afspraak!

Een trauma zonder herinnering

Onderzoek naar de gevolgen van een Date-rape

Voor mijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar een trauma waarbij er geen herinneringen waren aan het voorval. Deze jonge vrouw kwam bij mij en vertelde het schokkende verhaal dat ze na een avondje stappen na 14 uur naakt wakker werd in een voor haar onbekend hotel, niet wetende hoe ze daar is gekomen en niet wetende wat er allemaal is gebeurd...

 

Dit onderzoek heb ik uitgewerkt tot een boekje. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor deze dappere dame die mij toestemming heeft gegeven haar verhaal te delen.

Het boekje is een klein persoonlijk onderzoek naar de gevolgen van een date-rape. In dit onderzoek ben ik op zoek gegaan naar antwoorden op de volgende vragen: Wat zijn de effecten van een date-rape waarbij een drug is gebruikt? Wat zijn de psychische- en (psycho)somatische klachten bij dit specifieke trauma? Welke interventies kan ik toepassen? Hoe ga je als therapeut om met het gegeven dat er nagenoeg geen herinneringen zijn?

 

Wat kun je eraan doen?

Het boek geeft antwoorden op deze vragen en geeft een overzicht van de mogelijke interventies.

In mijn zoektocht naar antwoorden ben ik ook tot de conclusie gekomen dat er nog niet heel veel bekend is over de gevolgen. Ik denk dat een grote oorzaak te vinden is in het feit dat slachtoffers nergens terecht kunnen en vaak geen stappen ondernemen vanwege schaamte.

mock02 (1).png
bottom of page