top of page

ACT (Acceptance & Commitment Therapy) Wat is het en voor wie is het?

Vandaag wil ik het hebben over ACT, een geweldige en transformerende benadering van mentale gezondheid: Acceptance and Commitment Therapy, oftewel ACT. 🌟 Ik ben er in ieder geval fan van!


Waag de sprong

ACT is geen hippe nieuwe trend, maar het is een krachtige vorm van therapie die al enkele decennia wordt gebruikt om mensen te helpen beter met hun emoties en gedachten om te gaan. En niet geheel onbelangrijk, het is evidence based. Er is dus onderzoek naar gedaan met bewezen succes. Dus, laten we duiken in wat ACT is en wie er baat bij kan hebben.


Wat is ACT?


Laten we het simpel houden: ACT is een benadering van psychotherapie die draait om acceptatie en toewijding. Het is niet gericht op het elimineren van negatieve gevoelens of gedachten, maar eerder op het leren accepteren dat deze deel uitmaken van het leven.


In plaats van te vechten tegen deze emoties, leer je in ACT om ze te omarmen en vervolgens je energie te richten op wat echt belangrijk voor je is. Het draait allemaal om het creëren van een rijk en waardevol leven, ondanks de uitdagingen.


Voor welke klachten is ACT een oplossing?


ACT is als een oplossing als het gaat om het omgaan met een breed scala aan emotionele en psychische problemen. Hier zijn enkele van de klachten waarvoor ACT effectief kan zijn:


1. Angststoornissen:

Of het nu gaat om sociale angst, paniekaanvallen of obsessief-compulsieve stoornis, ACT helpt je om angstige gedachten en gevoelens te accepteren en toch stappen in de richting van een vervuld leven te zetten.


2. Depressie:

ACT kan je helpen om uit de neerwaartse spiraal van depressie te breken door je te leren hoe je je gevoelens kunt erkennen en toch actie kunt ondernemen.


3. Stress en Burn-out:

In onze drukke wereld kan stress overweldigend zijn. ACT leert je om veerkrachtiger te worden en stress beter te beheersen.


4. Verslavingen:

Of het nu gaat om alcohol, drugs, of gedragsverslavingen zoals gokken, ACT kan je helpen omgaan met de drang en de emotionele bagage die bij verslaving komt kijken.


Voor wie is ACT nuttig?


ACT is voor iedereen die bereid is om te groeien en een betere versie van zichzelf te worden. Het is geen quick fix, maar eerder een levenslange reis van zelfontdekking en persoonlijke groei. Dus, als je bereid bent om aan jezelf te werken en je leven te transformeren, dan is ACT voor jou.


Het Silver Transformatie Traject


Nu, laten we het hebben over het Silver Transformatie Traject van 10 sessies. Dit is een geweldige kans om diepgaand aan de slag te gaan met ACT en je leven een positieve wending te geven.


Dit traject omvat niet alleen 10 persoonlijke sessies maar ook een speciaal ontworpen Werkboek. In dit Werkboek vind je oefeningen en opdrachten die je zullen begeleiden op je reis naar acceptatie en toewijding.


Het mooie van dit traject is dat het niet alleen plaatsvindt in de praktijk ruimte, maar dat je ook thuis aan de slag kunt. De thuisopdrachten zullen je helpen om ACT-principes toe te passen in je dagelijks leven, waardoor je echt kunt groeien en veranderen.


Dus, als je klaar bent om de controle over je leven terug te nemen, je emoties te omarmen en stappen te zetten richting een rijk en waardevol leven, dan is het Silver Transformatie Traject misschien precies wat je nodig hebt.


Neem de sprong en investeer in jezelf. Je verdient het om te stralen! 💫


Ik hoop dat dit je een duidelijk beeld heeft gegeven van wat ACT is en hoe het je kan helpen. Onthoud dat het oké is om hulp te zoeken en aan jezelf te werken. Je bent het waard!


Marga


P.S. Als je meer wilt weten over het Silver Transformatie Traject of ACT in het algemeen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik sta altijd voor je klaar om je te ondersteunen op je reis naar een betere versie van jezelf. 💖

Met ACT een sprong vooruit19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page