top of page

Een stapje terug is niet altijd achteruitgang.

Soms moet je een stap terug doen om vooruit te komen ... ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Soms moet je je keuze heroverwegen omdat het niet voelt alsof het de juiste beslissing is voor nu.

Soms kan de weg naar boven je oordeel vertroebelen.
"Ik moet doorgaan." "Stoppen is geen optie." "Als ik nu stop dan heb ik gefaald." "Ik ga vooruit, dus het moet wel goed zijn." "Ik heb deze beslissing genomen, en ik moet bij mijn keuze blijven."

Dit zijn gedachten. Geen waarheden. Gewoon gedachten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Soms verandert de manier waarop dingen veranderen, jij ook. Of misschien ben je gewoon van gedachten veranderd. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


En alhoewel ik omhoog ging op deze trap en al een heel eind was gekomen, nam ik toch de beslissing om met dit specifieke project te stoppen. Het heeft mij heel lang vastgehouden omdat ik dacht dat het goed was. Ik dacht dat het van mij werd verwacht. Ik dacht dat het van mij zou worden.


Ik dacht dat ik er een succes van kon maken, als ik er maar hard genoeg voor werkte.

Maar het stroomde niet. Het was stroperig en het ging moeizaam. Twee stappen vooruit en weer eentje terug.


Er bestaat een oefening waarbij je de route als het ware kan visualiseren. Ik heb de route gevolgd die ik zou bewandelen als ik het project zou blijven doen. Het zou zeker een succes worden! Misschien wel wereldwijd! Mooie resultaten... Ik zou heel veel leren en heel veel van mijzelf tegenkomen. Maar ook het stroperige zou blijven, alsof je jezelf door de modder voort trekt..


Ik heb ook de andere kant gevisualiseerd, als ik het zou loslaten. En hoe ik het zou vinden als iemand anders straks het succes gaat vieren. Dat was interessant om naar te kijken. Tuurlijk voelde ik een soort weemoed maar geen spijt of wrok. Het gevoel dat ik hierin mijn eigen pad mag volgen werd mij wel duidelijk. Met mijn eigen visie en eigen manier van werken, met mijn eigen verhaal en met mijn eigen aanbod.


Ook hierin mag ik heel veel leren en mijzelf tegenkomen, maar dan wel in een flow!

Van waar ik nu ben, mag ik een nieuwe weg inslaan. Een nieuwe trap kiezen; omhoog, zijwaarts, links of rechts, of naar een ander doel. En misschien is het zelfs hetzelfde doel. Het maakt eigenlijk niet uit. Ik heb het gevoel dat ik een andere route mag volgen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik ga met wat goed voelt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dat is niet falen, dat is nieuwe manieren proberen, dat is je eigen pad volgen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Het is allemaal oké. Ook jij komt er wel. En misschien is het niet altijd een rechte lijn, maar wie zegt dat het moet zijn? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik heb vertrouwen in het proces. Ik ben precies waar ik zou moeten zijn ... En jij ook! 👏🏼Ik geloof in jou! 💪🏼 Ik weet dat je geweldig bent! 🥰⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Foto's door @Harrison intheFrow.com

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page