top of page

Heb ik een burn-out?

Bijgewerkt op: 31 jan. 2020

Hoe weet je of je een burn-out hebt? Met deze korte quiz heb je direct het antwoord. De quiz is gebaseerd op de vragenlijst met 25 vragen van Beverly A. Potter, schrijfster van o.a. het boek Overcoming Job Burnout.


Burn-out, stress, overspannen, therapie, Amsterdam
Burn-out

"Het zijn vaak de meest enthousiaste en zorgzame mensen die een burn-out krijgen. Ze hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zijn nooit ziek en zetten zich voor de volle 100 procent in. En dan, opeens, gaat het niet meer. Ze kunnen zich niet meer concentreren, slapen slecht en krijgen allerlei lichamelijke klachten. Zonder goede behandeling kan zo'n toestand zich jaren voortslepen." Zo zegt Carien Karten, zij heeft hier verschillende boeken over geschreven.


Vaak hebben mensen die burn-out zijn of raken een enorm schuldgevoel. Juist vanuit dat gevoel van verantwoordelijkheid. Ze willen niet ziek zijn want dan zadelen ze anderen op met werk en hebben ze het gevoel dat ze het niet goed genoeg doen. Maar juist dat gevoel heeft ervoor gezorgd dat ze door blijven gaan en niet herstellen. Ze blijven zichzelf onder druk zetten. Je zult daarom eerst fysiek moeten herstellen en daarna leren hoe je beter kunt ontspannen en beter voor jezelf kan zorgen.


Nieuwsgierig? Doe direct de test!596 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page