top of page

Hoe werkt hypnotherapie?

In hypnotherapie wordt hypnose therapeutisch ingezet. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot wat er tijdens theaterhypnose gebeurt, behoud je altijd de controle over jezelf. Je doet geen dingen die je niet wilt en je kunt altijd weer je ogen open doen als je dat zou willen.


gif

In deze therapie leer je op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf luisteren. Daardoor kom je dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten die je op je eigen manier kunt toepassen in het dagelijks leven om zo je doelen te verwezenlijken.


Hoe werkt een hypnotherapeut?

Er vindt eerst een intakegesprek plaats waarbij jij de therapeut verteld wat allemaal belangrijk voor je is. Naar aanleiding van de hulpvraag die jij hebt wordt een doelstelling voor de behandeling bepaald en wordt over manieren die er zijn om het aan te pakken. De therapeut kan als je dat prettig vindt, met een behandelovereenkomst werken waarin de voorwaarden voor de samenwerking, de tariefstelling, eventueel de doelstelling en een inschatting van het aantal sessies wordt vastgelegd.


Wij gaan er van uit dat een cliënt, in geval van lichamelijke klachten, een arts heeft geraadpleegd voordat de hypnotherapie van start gaat. Hypnotherapeuten zijn altijd bereid tot overleg met de behandelend arts. Dat overleg vindt uiteraard alleen plaats met goedkeuring. De hypnotherapeut is gehouden aan een zwijg­plicht, dus alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Voor wie is hypnotherapie geschikt?

Hypnotherapie is zeer goed inzetbaar voor zowel volwassenen als voor kinderen. Er zijn therapeuten bij de NBVH aangesloten die zich hebben gespecialiseerd in het werken met kinderen. Bij sommige ziektebeelden echter is hypnotherapie niet geschikt. Zeer ernstige psychiatrische aandoeningen zijn een contra-indicatie om met hypnose te werken.


Ben jij opzoek naar een hypnotherapeut bij jou in de buurt? Kijk dan eens op de site van: https://www.hypnotherapeuten.org/hypnotherapie-amsterdam-ijburg


100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page