top of page

Kwam een psycholoog bij de therapeut…


Lang, lang geleden, in een wereld niet ver hier vandaan, kwam er een jonge vrouw, zelf psychologe, bij de therapeut. Omdat ze tegen wat dingen aanliep....

Ja, ook therapeuten en psychologen hebben soms ook hulp nodig. Wij zijn geen wonder-mensen! Wij hebben ook onze strubbelingen. Het verschil is dat ze de terminologieën kende en het “werken aan jezelf” niet vreemd was. Dan kan “het werk” best heel snel gaan.


De psychologe kwam bij mij omdat ze in haar privéleven tegen een aantal dingen aanliep. In plaats van te beginnen met het onderzoeken van of naar een eventuele oorzaak, vraag ik haar: Waar heb je nu het meeste last van? Ze vertelde over haar problemen thuis en hoe ze daar last van had. Het waren voornamelijk irritaties die een boosheid veroorzaakten die niet passend waren bij de situatie. Het belangrijkste was denk ik dat ze zichzelf volledig weggaf aan een ander en niet meer kon voelen wat ze zelf eigenlijk nodig had. Dan kijk ik naar de methodes die ik zou kunnen toepassen en pas ik per sessie een andere werkwijze toe. Enerzijds om erachter te komen wat voor haar werkt, zodat ze kan wennen aan mijn manier van werken en anderzijds omdat ik persoonlijk, de afwisseling ook heel prettig vind.

Ik maakte gebruik van imaginatie, trance en diverse oplossingsgerichte oefeningen zodat ze weer sterker in haar schoenen te komen staan, haar balans en haar kracht weer terug kreeg. Maar het meeste baat had ze van de Regressie sessies. Met één sessie kwam ze daar waar de kern van het “probleem” zat. We hebben uiteindelijk twee keer een Regressie sessie gedaan en nog wat praktische oplossingsgerichte sessies maar na ongeveer acht sessies was zij wel klaar.

Hoe mooi om te zien dat de energie bij haar weer ging stromen nadat de blokkades waren weggenomen en dat ze weer aandacht kon hebben voor zichzelf en daarom ook weer aandacht kon geven aan haar gezin!

Herken je dat, dat je een reactie hebt op een situatie die eigenlijk te heftig is en niet passend bij wat er gebeurde? Dat je bijvoorbeeld heel boos wordt terwijl het gaat over de afwas bij wijze van spreken? Dan is het bijna altijd zo dat er iets vanuit je verleden de kop op steekt! Hier kan een regressie een mooie tool zijn om naar de kern te gaan en het daar op te lossen en te helen...


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page