top of page

Vergeet de fout, onthou de les

Er is geen Easy Way naar succes. Ik ken geen enkele persoon die succes heeft die dat makkelijk heeft bereikt. Er is niemand die succes heeft die zegt “ik heb nooit fouten gemaakt.” Of “Ik heb er niets voor gedaan.” Van alle succesvolle mensen in mijn omgeving weet ik dat de weg naar succes een weg is waar je vertrouwen in moet hebben. Belangrijk is ook dat je weet dat dit jou weg is. Je kunt niet andermans weg bewandelen.

Quote There is no elevator to succes
Quote

Begrijp me niet verkeerd, je kunt de trap zo stijl of zo lui maken als je zelf prettig vindt. Niemand zegt dat je een stijle trap op moet rennen. Werken hoeft niet per se te betekenen dat je met klotsende oksels je doel moet bereiken. Laten we het oude paradigma gelijk naar de vuilnisbak verwijzen want je kunt ook je doel bereiken als je dat stapje voor stapje doet in je eigen tempo. En je merkt vanzelf of je in een flow zit en het als vanzelf gaat en het werken geen energie kost maar je energie geeft!


Geen enkele succesvolle persoon die ik ken, heeft het in zijn schoot geworpen gekregen, niemand heeft het bereikt zonder er voor te werken. En inkomen generen zonder dat je er iets voor hoeft te doen, dat kan als je daarvoor heel goed heb nagedacht, een strategie hebt gemaakt, die strategie hebt gevolgd, focus hebt gehouden en alles tot in de puntjes hebt geregeld. En ook dat kost tijd en werk.


Ik was vreselijk bang om fouten te maken, bang dat ik het niet goed deed alsof ik straf zou krijgen als ik een fout zou maken. Ik kreeg toen als opdracht express fouten te gaan maken. Als oefening. Om op te reflecteren wat het met mij deed. Om van te leren. Nou, zelfs dat was lastig! Want ook daar kon ik de gedachtes bij hebben dat ik ook dat niet goed deed! Maar het werkte wel. Als je dat ook herkent kan het heel fijn zijn om jezelf toestemming te geven om fouten te maken. Omdat je van je fouten kunt leren.


En als je even niet in een flow zit, kan het zomaar zijn dat je op een punt bent aangekomen waar je iets kan leren. Meestal als iets ongemakkelijk voelt of schuurt, dan is dat de persoonlijke groei en de groeipijnen die je kunt hebben. Dus als je op dat punt komt is het makkelijk om te zeggen "het lukt niet, ik stop ermee." Maar juist hier, juist dit, juist nu. Haal adem, reflecteer en ga verder. One step at a time. (Geldt overigens ook voor andere gebieden zoals persoonlijke ontwikkeling, relaties, etc)


Als je een doel hebt, ga er dan voor! Wees niet bang om fouten te maken. De eerste fout die je kan maken is niet beginnen omdat je bang bent het fout te doen. Je fouten laten je manieren zien die niet werken.😀Van je fouten leer je. Je kunt ook van andermans fouten leren. Vergeet de fout, onthou de les! . Focus! .

Wees lief voor jezelf...


Omdenken quote fouten maken
Omdenken

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page