top of page

Waarmee kan ik terecht bij een hypnotherapeut?

Bijgewerkt op: 3 nov. 2019

Er zijn veel mogelijkheden in deze therapie. Lichamelijke klachten, allerlei zorgen en problemen, en als dingen niet meer gaan. Dat kan zijn op het werk, of in de relatie, of gewoon als je niet lekker in je vel zit.

Met hypnotherapie worden veel klachten verminderd of verholpen. Omdat ieder mens uniek is en elke klacht of hulpvraag anders is, zou het onzorgvuldig zijn hier te stellen dat bepaalde klachten opgeheven worden met hypnotherapie.


Doordat ervaren hypnotherapeuten goede resultaten, met hun cliënten hebben bereikt met deze technieken en door wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de behandeling met hypnose kunnen wij concluderen dat veel klachten in aanmerking komen voor behandeling met hypnotherapie. De behandeling door artsen en medisch specialisten blijft voor tal van ziektes van groot belang. Als ondersteuning hiervan biedt hypnotherapie steun, inzicht in eigen handelen en kwaliteiten, vermindering van of beter kunnen omgaan met de klachten en bij sommige klachten of problemen klachtenvrij zijn. Hieronder een greep uit de lijst van klachten, waarvan in de praktijk is gebleken, dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie:

o Afleren van ongewenst gedrag o Angsten, fobieën o Burn out o Concentratie- en geheugenproblemen o Depressieve gevoelens o Emotionele uitbarstingen o Inzicht krijgen in eigen mo­ge­lijkheden o Nervositeit en spanning o Pijnklachten o Psychosomatische klachten, bijvoorbeeld maag­- en darmklachten, hyperventileren o Seksuele problemen o Slaapproblemen o Stress o Trainen van vaardig­he­den o Traumaverwerking o Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces
Bron: https://hypnotherapie.nl/faq-items/met-welke-klachten-kan-ik-terecht-bij-een-hypnotherapeut/

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page