top of page

De Reis van Moeder Sterrenlicht

De Oude Wereld


In een rustig stadje genaamd Harmonidam, leefde Moeder Sterrenlicht, een stralende en zorgzame vrouw. Haar wereld was gevuld met liefde, een partner, een huis en een baan en ze wist dat ze alles aankon. Ze was zwanger en genoot van de voorbereidende fase en hoe haar lichaam veranderde om het aankomende leven voor te bereiden. Toen de komst van haar langverwachte baby eindelijk daar was, verwelkomde ze de nieuwe fase van haar leven met open armen. Maar al snel merkte ze dat haar dagen werden overschaduwd door donkere wolken.
De nachten zonder slaap stapelden zich op, en Moeder Sterrenlicht voelde zich moe en uitgeput. Haar baby was afhankelijk van haar zorg, maar ze kon haar eigen zorgen niet langer negeren. De lichamelijke en psychische klachten begonnen haar dagelijkse leven te beheersen. Haar hart was bedekt met een dikke mist van somberheid en piekeren, en ze verloor de glinstering in haar ogen. De nachtelijk hemel waar ze normaliter in kon schitteren werd nu als een donkere deken die geen licht doorliet.


Ze merkte dat ze steeds minder zin had in de dingen die ze vroeger zo graag deed. Haar eens zo stralende glimlach was vervaagd, en ze kon geen vreugde meer voelen. De roze wolk waarvan ze had gehoopt erop te zweven, leek onbereikbaar.


De Roep tot Avontuur


Op een dag, terwijl Moeder Sterrenlicht in de spiegel keek, zag ze een vreemde vrouw die naar haar staarde. De vrouw was somber en lusteloos, en haar ogen misten de schittering van hoop.


Ze voelde zich niet langer verbonden met het moederschap. Soms voelde ze zich overweldigd door de constante bezorgdheid voor haar baby, terwijl op andere momenten ze zichzelf ongeschikt vond voor deze rol.


Ze begreep dat er iets moest veranderen. Ze besloot om hulp te zoeken en haar innerlijke reis te beginnen.Het Pad van Beproevingen


Moeder Sterrenlicht ging op zoek naar genezing en begeleiding. Ze ontdekte dat haar symptomen, zoals somberheid, extreme vermoeidheid, prikkelbaarheid, en spontane huilbuien, allemaal tekenen waren van een postnatale depressie. Haar reis naar herstel begon met het accepteren van haar situatie en het omarmen van de donkere plekken in haar hart.


Ze leerde om hulp te vragen en vond steun bij andere moeders die soortgelijke reizen hadden gemaakt. Samen deelden ze hun verhalen van worsteling en hoop, waardoor Moeder Sterrenlicht zich minder alleen voelde. Maar de weg was niet gemakkelijk. Er waren dagen vol tranen en momenten van twijfel, maar ze bleef vastbesloten om te genezen.De Terugkeer met Wijsheid


Na maanden van moedige strijd en innerlijke groei, begon Moeder Sterrenlicht het licht in haar leven weer te zien. De donkere wolken begonnen langzaam op te klaren, de hemel liet zich als een prachtige sterrendeken zien, met sterren die als vuurwerk de ruimte verlichten en ze voelde zich sterker dan ooit tevoren. Ze besefte dat ze een heldin was geworden, niet alleen voor zichzelf maar ook voor haar baby.


Moeder Sterrenlicht keerde terug naar Harmonidam, een wijzer en sterker persoon. Ze omarmde haar rol als moeder met open armen en voelde eindelijk de liefde en blijdschap die ze had gemist. Ze wist dat ze altijd op haar innerlijke kracht kon vertrouwen en dat haar reis naar herstel een verhaal was dat ze voor altijd met trots zou dragen.


En zo eindigt het verhaal van Moeder Sterrenlicht, een moeder die de duisternis van een postnatale depressie overwon en herrees als een stralende heldin, een ster met een hart vol liefde en een nieuw begrip van haar eigen kracht.


Momenteel zie ik een vrouw die waarschijnlijk een Postnatale Depressie heeft (gehad) en het is zo hartverscheurend om te zien hoe dit een schaduw werpt op het prille geluk. Tegelijkertijd is het prachtig om te bemerken dat elke keer als ze komt het steeds een stukje beter gaat.Dit verhaal is opgedragen aan alle vrouwen die worstelen met een Postnatale Depressie en met name de vrouwen die er pas na lange tijd erachter komen waarom ze zich zo ongelukkig hebben gevoeld...


Wil jij ook herrijzen en je eigen kracht weer vinden? Neem dan contact met mij op.

Liefs,

Marga
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page