top of page

IEMT Advanced Practicioner

Zojuist bericht gekregen van Andrew T. Austin (oprichter van The Association for IEMT Practitioners) dat ik ben goedgekeurd als IEMT Advanced Practicioner!

Wat betekend dat voor jou? Dat ik nu officieel als IEMT hulpverlener mag gaan werken!IEMT is nog niet heel erg bekend in Nederland maar er komen steeds meer therapeuten bij die deze vorm van therapie kunnen geven. Mocht je niet in de buurt wonen dan kun je op de website van The Association for IEMT Practitioners zoeken naar een therapeut in de buurt.


Dit is wat Andrew er zelf over zegt:

"Zowel het EMDR als het IEMT model maken gebruik van oogbewegingen, maar in de praktijk is dat waar de overeenkomst ophoudt. Ik vertel deelnemers vaak dat EMDR en IEMT precies hetzelfde zijn op dezelfde manier als Freud's 'psychoanalyse' en Bandler's 'NLP' precies hetzelfde zijn omdat ze allebei woorden gebruiken. Voor de intelligente waarnemer is een dergelijke lichtzinnigheid natuurlijk niet echt nodig. EMDR is een model dat vooral gebruikt wordt door gediplomeerde medische professionals zoals psychologen en psychiaters. IEMT kan worden gebruikt door iedereen die in het model is opgeleid.


EMDR wordt vooral gebruikt om "trauma's" te behandelen, iets waar het zeer effectief in is. IEMT gaat echter veel meer over de Patronen van Chroniciteit. Dit zijn 5 primaire patronen die gemeenschappelijk blijken te zijn voor veel chronische patiënten met, of zonder een geschiedenis van trauma.


Om de verschillen samen te vatten:


Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

  • Is een model dat is opgebouwd rond het aanpakken en oplossen van De 5 Patronen van chroniciteit

  • Heeft toepassingen in het oplossen van PTSD

  • Traumatische beelden zijn grotendeels irrelevant voor het proces

  • Het richt zich op imprints van emotie voor het creëren van kinesthetische verandering.

  • Richt zich op imprints van identiteit voor het creëren van verandering in zelfconcept

  • Gebruikt oogbewegingen als het dominante mechanisme voor verandering

  • Creëert door zijn ontwerp gemakkelijk introspectie en een alfa-staat met beeldspraak

Met andere woorden: Alle nare emoties die gekoppeld zijn aan een herinnering kunnen worden behandeld. Je hoeft geen trauma te hebben. Maar als je een trauma hebt, kan dit heel goed helpen om de beelden, herinneringen en emoties te veranderen. Zodat het misschien minder heftig is of misschien wel helemaal niet meer belangrijk.


Je hoeft niet te praten over je herinneringen, je hoeft niet te delen als je dat niet wilt. Dat maakt voor de werking geen verschil, Wat natuurlijk uitermate handig is als je er liever niet over wilt praten. Uiteraard is het wel helpend als je je emoties, gevoelens en gedachten kunt delen.Net als EMDR maakt IEMT gebruik van oogbewegingen om de verandering van binnenuit te laten plaatsvinden. Wil je dit zelf ervaren? Maak dan direct een afspraak en ontdek zelf hoe dit direct een verschil kan maken!


Ga naar Reserveer Online en maak een afspraak.


Ik zie je graag!


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page