top of page

Is IEMT hetzelfde als EMDR?

Bij mij in de praktijk


Mijn naam is Marga Hogenhuis-Flokstra, ik ben 50 jaar, getrouwd met Hans en samen hebben we drie dochters. Deze stukje gaan over ons leven en over de verhalen uit mijn praktijk waar ik met veel plezier werk als therapeut.


Deze week is een hele drukke week. Ik volg deze week namelijk een opleiding. Als therapeut moet je je jaarlijks bij laten scholen, en dit jaar heb ik gekozen voor IEMT.Wat is IEMT?


IEMT is de afkorting van Integral Eye Movement Therapy en deze methode heeft inmiddels de reputatie om vaak snel en blijvende resultaten te creëren als gaat om klachten gerelateerd aan angsten, fobieën en wanneer mensen om niet verklaarbare redenen vaak emotioneel worden in bepaalde situaties. In een notendop: Het werkt net als EMDR met oogbewegingen maar dan anders. Net zo effectief, geen bijwerkingen en je voelt direct een verschil. Het maakt dat de herinnering minder beladen wordt of dat de gebeurtenis in zijn geheel een plekje heeft gekregen waardoor het niet meer in het leven van vandaag opduikt.


De opleiding wordt ook in Nederland gegeven maar ik kreeg de kans om het te leren van de man die deze methode heeft ontwikkeld (red: Andrew T. Austin) en dat leek mij echt een unieke kans! Voor deze opleiding zou ik naar Engeland gaan maar vanwege Corona is dat natuurlijk allemaal afgeblazen. Dus de opleiding is online. De opleiding duurt in totaal 2x vier dagen en het zou om 9:00 uur GMT beginnen. En het is 2 uur vroeger dan bij ons. Dus om 7 uur. Nu moet je weten dat ik niet een ochtend mens ben, dus dit was best een schok!


Dat terzijde, want door mijn opleiding gaat ook het hele normale gezinsleven deze paar dagen helemaal door de war. Ik kan dan namelijk niet mijn dochter naar school brengen. Manlief heeft een belangrijke functie bij een groot bedrijf en op één van deze dagen zou hij ook nog naar het buitenland moeten.


Gelukkig wonen mijn ouders vlakbij dus heb ik gevraagd of mijn dochter daar kon slapen en of ze haar dan naar school willen brengen. Natuurlijk willen mijn vader en moeder heel graag oppassen. De kleine meid (wel al 11 jaar inmiddels maar ze blijft de jongste) wordt helemaal in de watten gelegd. Ze hebben al speciaal broodbeleg voor haar gehaald, want de vorige keer vond ze de kaas niet zo lekker!Paar dagen geleden kreeg ik een mail dat ze een fout had gemaakt met de tijd. De cursus wordt om 9:00 uur Londense tijd gegeven. Da’s mooi! Een uurtje extra dacht ik. Maar ergens heb ik een rekenfout gemaakt. Slimme lezers hebben dat natuurlijk allang gezien. Als het namelijk in Londen een uur vroeger is, dan betekend dat een uur later beginnen voor mij! Dus om 10 uur niet om 7 of 8 uur. Wat een sukkel ben ik ook! Maar goed, beter dat ik er nu achter kom en niet 2 uur te vroeg ben of erger, 2 uur te laat kom! Lekker, nu kan ik bijna een soort van uitslapen! Alleen nog even aan mijn moeder vragen of het ok is, maar ik denk het wel!
159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page