top of page

Jezelf als pendel inzetten

Je eigen lichaam als pendel gebruiken, is een tool dat je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot je hogere wijsheid, of je innerlijk weten, of je intuïtie, of je gidsen. Hoe jij het ook wilt noemen, dat maakt mij niet uit, wat jij prettig vindt! In mijn praktijk heb ik deze eenvoudige manier van je innerlijk weten al met heel veel mensen gedeeld. Het is namelijk zo simpel dat iedereen het kan. Het is zo makkelijk dat je het ook aan kinderen kunt leren. En misschien vind je dit te zweverig, scroll dan gerust door. En toch, zelfs de meest nuchtere personen heb ik dit uitgelegd en zien doen... Het is het mooiste als ik de reactie van mensen zie als ze deze werkwijze voor het eerst toepassen en antwoorden krijgen!Leren vertrouwen op onze intuïtie is iets dat ons kan verbinden met ons hogere zelf, of je innerlijk weten, etc, etc. Laat je niet afschrikken door de bewoording. Het kan voor iedereen verschillen. Soms lijkt het niet eenvoudig om dit te doen. Ons hoofd en onze gedachten staan vaak in de weg. Maar door toegang te krijgen tot ons innerlijk, zul je merken dat de informatie die je ontvangt meestal precies datgene is wat je op dat moment echt nodig hebt. Een van de technieken waarmee je echt in contact kunt komen met je diepste bron van wijsheid, is het gebruiken van je lichaam als pendel. Het is een eenvoudige handeling om het fysieke lichaam ons in een bepaalde richting te laten leiden. Dat kan diepe inzichten geven en je helpen de antwoorden te vinden die je zoekt.


Velen van ons hebben misschien wel eens geprobeerd een pendel of een kristal aan een ketting te gebruiken om de informatie te verkrijgen die we nodig hebben om beslissingen te nemen of zelfs om verloren voorwerpen te vinden. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het maar lastig om mijn hand stil te houden. Ik vraag me dan toch stiekem af of ik het niet zelf gestuurd heb. Als je je lichaam gebruikt is die vraag er helemaal niet. Het gebruik van ons lichaam brengt ons veel dichter bij ons wezen. Het proces om je lichaam als pendel te gebruiken bestaat erin je hogere zelf een vraag te stellen en te wachten tot je lichaam reageert in een voorwaartse of achterwaartse beweging. De eerste stap is om echt te begrijpen hoe ons hogere zelf met ons communiceert door ons lichaam te kalibreren, en onszelf de richtingen voor "ja" en "nee" te vragen, en dan op te merken welke kant ons lichaam op beweegt.


Dus met andere woorden: stel jezelf eerst een vraag waarbij je weet wat het antwoord is. In mijn praktijk gebruik ik altijd het voorbeeld van mijn naam. Dan sluit ik mijn ogen en stel ik de vraag: Is mijn naam Marga? Als vanzelf reageert mijn lichaam en voel ik een voorwaartse beweging. Soms zo sterk dat ik een stap naar voren moet zetten. Ok, ja is dus naar voren. Dan sluit ik mijn ogen weer en stel ik de vraag: Is mijn naam Olivia? En geheel automatisch reageert mijn lichaam en voel ik een achterwaartse beweging. Nu heb ik mijn ja en mijn nee.


Voor veel mensen is een voorwaartse beweging "ja", en je lichaam dat naar achteren kantelt is een "nee" antwoord. Maar niet voor iedereen. Het kan voor jou dus ook andersom zijn. En zoals in mijn voorbeeld is het is gemakkelijker om eerst met eenvoudige vragen te beginnen om te begrijpen hoe ons hogere zelf met ons communiceert.


Naarmate we meer gewend raken aan de boodschappen die we ontvangen en hoe we ze verwerken, kunnen we meer specifieke dingen gaan vragen, zoals welke dosering kruiden we moeten nemen of welk voedsel ons lichaam het beste voedt. Het gebruik van deze techniek in de supermarkt of bij het winkelen voor vitaminen en geneesmiddelen kan uiterst nuttig zijn. Je kunt deze techniek ook aan kinderen leren, super eenvoudig en je kunt het overal doen. Stel je eens voor dat alle kinderen dit al vroeg leren, dat ze antwoorden kunnen krijgen op eenvoudige vragen en op ingewikkelde vragen. En dat ze daarop mogen vertrouwen... Ik wou dat ik dit had geleerd als kind!


Ook hier kun je zeggen dat je de antwoorden niet buiten jezelf hoeft te zoeken. Je hebt niets nodig, geen ingewikkeld pendel-bord of speciale pendel van een bepaalde edelsteen. Gewoon je eigen lichaam inzetten. Alles wat je nodig hebt is al aanwezig.

En omdat we altijd in ons lichaam aanwezig zijn, is het begrijpen hoe we ons lichaam als pendel kunnen gebruiken, een geweldig instrument dat we op elk moment in ons leven kunnen inzetten. Door ons lichaam te laten vertellen wat er in ons gebeurt, kunnen we ons niet alleen bij dagelijkse maar ook bij belangrijke beslissingen in ons leven laten leiden. Hoe meer we ons lichaam toestaan zich open te stellen en de verbinding die het heeft met ons diepere zelf met ons te delen, hoe beter we in staat zullen zijn echt toegang te krijgen tot de kennis die we zo diep van binnen vasthouden.


Wil je meer weten? Wil je werken aan groei en ontwikkeling met behulp van je eigen innerlijk weten? Ben jij klaar voor een volgende stap? Is het tijd voor actie? Ga voor het Time to ACT traject! Je kunt ook direct deze tool inzetten :-) Ga staan met je ogen dicht en stel jezelf de vraag: Is dit traject voor mij? En als het antwoord Ja is, aarzel dan niet en stuur mij een bericht! Ik kijk ernaar uit je te spreken!Wil je een vliegende start? Ga voor het Kickstart traject!Bron: Daily OM, de ervaring en de uitleg is wel zoals ik het in mijn praktijk toepas en aan mensen overbreng!


109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page