top of page

Mindfulness tekenen

Wat is mindfulness ook alweer? Eenvoudig gezegd is het helemaal in het hier en nu zijn. Je kunt het teruglezen in het blog Mindfulness Stappenplan, waarin je ook 7 praktische stappen mindfulness uitgelegd krijgt. Het komt er op neer dat je met je aandacht meer in het hier en nu bent, en dat je met je gedachten meer in dit moment bent. Dat kun je doen door met aandacht iets te eten of te drinken. Zoals heel lang doen over een rozijn eten en dat met al je aandacht helemaal ervaren. Maar je kunt ook met aandacht iets doen. Bijvoorbeeld tekenen.


Zentangle Mindfulness tekenen workshop
Tekening van Marga Hogenhuis

Het Mindfulness Tekenen is een eenvoudige techniek die het je heel gemakkelijk maakt om helemaal in het hier en nu te zijn. Voordat ik therapeut was, gaf ik een aantal creatieve workshops waaronder deze tekenles waarin ik de cursisten de "Zentangle" tekentechniek leerde. Het wordt ook wel "Yoga for your brain" genoemd. De tekentechniek laat je namelijk helemaal bezig zijn met de patronen, het tellen en het tekenen zelf. Hieronder zie je een kort instructiefilmpje wat ik destijds gemaakt heb. Er zijn in totaal 6 filmpjes. Je kunt deze filmpjes afspelen en de techniek vanaf je computer leren!


De tekentechniek past helemaal in mijn visie van happy therapy! Op een positieve manier bezig zijn met je brein trainen en rust creëren in je hoofd. Je kunt ook de workshop doen, dan heb je een heel fijn excuus om 2 uurtjes creatief en natuurlijk heel Mindful bezig te zijn! Geef je dan op voor de workshop Mindfulness tekenen en laat je heerlijk inspireren, motiveren en concentreren op het tekenen.168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page