top of page

Wat is eigenlijk hypnose?

Bijgewerkt op: 10 apr. 2019

Je kunt het vergelijken met dagdromen. Je bent helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is even minder belangrijk. Het is een fase tussen waken en slapen in. Je komt daar doordat de hypnotherapeut je met suggesties daarheen begeleidt. In deze toestand komen er vaak beelden uit het onbewuste waarmee je kunt werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent.Wat is het verschil tussen hypnose en trance?


Wat is trance?

Je bent vaker onder hypnose (in trance) dan je denkt! Als je dagdroomt, of misschien opgaat in die ene speciale film of dat boek…

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Trance is een fase tussen waken en slapen in. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie.


Wat is hypnose?

De trance waarover hierboven gesproken wordt, kan spontaan optreden als je helemaal in iets verdiept bent. Zo’n trance kan ook geïnduceerd (opgewekt) worden door een hypnotherapeut. We spreken dan over hypnose. Je bent dan echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent.

Je komt daar doordat de hypnotherapeut je met suggesties daarheen begeleidt. In deze toestand komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen.

Onze goed geschoolde hypnotherapeuten kunnen hypnose op een adequate manier inzetten om met jou te werken aan de oplossing voor je probleem. Als zich daarbij (on)verwachte emoties voordoen, word je zorgvuldig begeleid. Hypnotiseurs kunnen dit doorgaans niet. Let er dus op dat je in zee gaat met een goed opgeleide hypnotherapeut.


Bron: https://hypnotherapie.nl/faq-items/wat-is-hypnose/

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page