top of page

TEST 1: Is mijn partner een narcist?

Bijgewerkt op: 17 nov. 2021

Via een opleiding die ik heb gedaan over Narcisme kwam ik deze test tegen geschreven door Mjon van Oers. Simpel maar toch heel helder. Daarom deel ik hem ook!


Voel je intuïtief dat er iets niet klopt in je relatie, maar weet je niet zeker wat het kan zijn? Wanneer je de waarschuwingssignalen begint te herkennen, zul je je gevoelens beter begrijpen. Met deze testen leer je de echte narcist kennen. Doe deze testen en ontdek in welke mate je partner narcistisch is.


Beantwoord op basis van je kennis over je partner, met WAAR of NIET WAAR.:

Score telling:

Tel het aantal keer "Waar".


8 of minder:

Gewone jongen

Hij is een gewone jongen wiens ego binnen de normale grenzen ligt. Ja, hij kan soms opschepperig worden, vooral als je waar beantwoordt bij de punten 1 tot 6.

En waar antwoorden bij 7 tot 10 zegt dat hij misschien ijdel of gewoon een ambitieus man is op weg omhoog op de carrièreladder. Dit is een persoon die een paar narcistische trekjes heeft, maar geen persoonlijkheidsstoornis.


9 tot 19:

Opschepper

Dit is een persoon is aardig vol van zichzelf is. De sleutel, om te ontdekken hoe erg je partner narcistisch is, is om zijn algemene karakter te evalueren. Bijvoorbeeld, antwoorden bij de punten 11 tot 16 geven een verontrustend gebrek aan empathie en mededogen. Maar onwaar antwoorden op deze vragen geven aan dat zijn positieve eigenschappen zijn grootheidswaanzin neigingen overtreffen.


20 of meer:

Ego-maniak

Kijk uit! Je partner kan een volwaardige narcist zijn. Vooral als je, waar antwoorden gaf op veel punten van 17 tot 25. Deze vragen wijzen op psychische mishandeling en agressie- een van de naarste componenten van narcisme. In dat geval, heb je reden tot grote bezorgdheid en kan hij steeds erger worden. Verbreek de relatie met hem, voordat hij jou breekt! Zeker als je tekenen ziet van geweld, ontrouw, (psychische) mishandeling, controlerend gedrag of woede.


Deze test geeft je een indicatie. Het is geen diagnose en er kunnen hier geen rechten aan worden ontleend! Er zijn meerdere testen die je kunt doen. Ik zal er zeker nog een paar delen.


Heb je mijn vorige blog al gelezen?

Het sprookje begint zo mooi...

Stel je eens voor, een man en een vrouw met een ongelofelijke aantrekkingskracht naar elkaar toe. Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn. Ze worden als magneten naar elkaar toegetrokken. Lees meer over deze fictieve maar heel herkenbare personen. Misschien herken je jezelf erin of iemand Narcist als partner: Hij is zo zelfverzekerd en sterk...


Bronvermelding:

Met dank aan Mjon van Oers voor deze testen.

Deze testen komen uit haar boek: Narcistisch misbruik in de liefde, 50 vragen en antwoorden. Uitgeverij AnkhHermes LINK: https://www.ankh-hermes.nl/boek/narcistisch-misbruik-in-de-liefde/
3.175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page