top of page

Therapie en Antidepressiva

Bij mij in de praktijk zie ik meerdere mensen die voor hun angst-klachten antidepressiva's krijgen voorgeschreven. Dus niet omdat ze depressief zijn maar om hun angsten beter te managen.De vraag die dan opkomt is "Gaat dat dan wel samen met therapie?" Jazeker! Laat het medicijngebruik je niet weerhouden. Juist omdat de medicijnen je wat rustiger maken, kun je ook rustig werken aan jezelf. Sommige interventies zijn misschien minder passend maar er is genoeg te ontdekken en om nieuwsgierig naar te zijn.


Als je twijfelt of therapie goed is voor je, overleg het dan met je huisarts.


Een client van mij omschrijft het gebruik en het effect als volgt:


Het is een eye-opener om te bemerken dat de meeste gevolgen van de angsten komen door de gedachtes die ik heb. Nu krijg ik de gedachtes ook, ik bemerk ze maar de fysieke reactie erop van mijn lichaam die blijven uit. De vicieuze cirkel wordt als het ware doorbroken. Het geeft mij daardoor steeds meer kracht, zelfverzekerdheid en de mogelijkheid om deze gedachten te onderzoeken zonder daar bang voor te hoeven zijn. Marga sluit goed aan op wat ik nodig heb en past de therapie aan op dat wat mogelijk is. Op deze manier kan ik vol vertrouwen werken aan mijn groeiproces. Deze manier van therapie is voor mij heel waardevol."

Ben je ook aan de anti-depressiva of wil je gaan afbouwen? Dan is het wellicht verstandig om (vooraf) de oorzaak te onderzoeken en datgene te helen zodat de mogelijkheid van een terugval wordt beperkt. Wil je meer weten? Stuur mij dan gerust een bericht.


Wees lief voor jezelf!


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page