top of page

Wat kan ik doen aan jaloezie?


Je kunt deze blog lezen of luisteren als podcast.
Deze vraag kreeg ik vandaag bij mij in de praktijk. "Wat kan ik doen aan mijn jaloezie? Ik wil ervan af, ik vind het naar en ik ben er zat van..." In de vorige sessie kwam al naar voren dat ze zich niet goed genoeg vindt. Ze vergelijkt zichzelf met vriendinnen, met vrouwen die ze tegenkomt, mensen die ze helemaal niet kent maar gewoon ziet op straat, eigenlijk met de hele wereld. En bij iedereen kan ze wel iets vinden wat beter of mooier is. En dan denkt ze "Zij heeft dat meer/minder dan ik en daarom is zij mooier/leuker. Dat van haar vind ik beter/mooier... Ze twijfelt altijd over haar eigen kunnen en haar eigen schoonheid.


En ze is niet alleen. Laatst kreeg ik de tip om de documentaire te kijken van "Embrace" op Netflix. Over de negatieve lichaamsbeelden en body-shaming. Van alle meiden die gevraagd werden "Wat vind je van jezelf?" was bijna niemand tevreden. Shocking hoe het zelfbeeld van vrouwen is verstoord. Echt een aanrader en een eye-opener. Kijk hieronder de trailer van de docu:
En begrijp mij niet verkeerd want zij is echt een beauty om te zien. Met ongelofelijk mooi haar met krullen om jaloers op te worden :-) Prachtige ogen en intense blik, fantastisch lijf en ze is ook nog eens slim en scherp.


Waarom is ze dan jaloers? Achter jaloezie schuilt namelijk onzekerheid. Haar overtuiging "Ik ben niet goed genoeg." wordt continu bevestigd door te kijken naar de mensen om haar heen en daar iets van te vinden.


"Maar hoe kom ik er dan vanaf?" Het belangrijkste om nu aan te werken is het zelfbeeld. Want als ze zichzelf mooi, lief en aardig vind, zelfverzekerd is over haar eigen schoonheid, dan zal de jaloezie vanzelf minder worden.


Jaloezie, onzekerheid, body-shaming

Ik heb haar gevraagd om op verschillende blaadjes op te schrijven wat ze wèl mooi vindt aan zichzelf, wat ze wel goed kan of waar ze trots op is. Door te focussen op de positieve dingen verlegt ze de aandacht. En dat wat je aandacht geeft, groeit. En haar zelfverzekerdheid mag nog veel meer groeien! Dus stop het niet weg maar plak ze in je notitieboekje, op je visionboard, op je spiegel. In ieder geval ergens waar je het vaak kunt zien.


Wees lief voor jezelf!


117 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page