top of page

Het is nooit goed genoeg voor een perfectionist...


Quote You are made to be real, not to be perfect
Quote

Ondertussen op Instagram:

Perfectionisme maakt meer kapot dan je lief is...

Ben je wie je wilt zijn? Ben je waar je zou willen zijn? En als dat niet zo is, wat zou je dan willen veranderen? Durf jij jezelf te laten zien? Het is nooit goed genoeg voor een perfectionist. Niet alleen als hij over zichzelf nadenkt, maar ook als het over anderen gaat. Kun je werk overlaten aan iemand anders? Of gaat het dan niet zoals jij wilt? Is het misschien niet goed genoeg?


Dat is vervelend voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. Ze zullen het nooit goed genoeg doen en kunnen dat ook zo ervaren. En juist datgene dat wat jij niet wilt voelen, laat je een ander voelen. Zie je wel, ik doe het niet goed... Terwijl je dat waarschijnlijk ook over jezelf denkt.


Voorkom frustratie door milder te worden naar jezelf en anderen. Misschien kun je voor jezelf dan iets bedenken zoals “Dit is het beste voor nu.” “Meer kan ik op dit moment niet doen.” “Ik ben al verder dan ik gisteren was.” “Dit is wat ik nu kan doen en dat is ok.”


Weet dat perfectionisme vaak het gevolg is van een diepgewortelde angst. Zoals bijvoorbeeld “Ben ik wel goed genoeg?” Of misschien is het voor jou “Ik doe het niet goed genoeg.”

Wil jij deze angst overwinnen? Kom dan eens langs!


Volg mij ook op instagram: marga_hogenhuis_flokstra


Wees lief voor jezelf!


Quotes about life, love & happiness
Quotes


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Categorieën

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page